RSS
This nice dating theme is compatible with WordPress 2.8, ready for threaded comments come with WP 2.8, and tested on various major web browsers. For better usability, we integrated the widely.
ads

Bloggerda Blogunuza Arama Kutusu Ekleyin

Merhaba blogger kullanıcısı dostlarım, bu yazımla sizlere Blogger'a arama kutusunun nasıl ekleneceğini anlatacağım. Bildiğiniz gibi arama kutusu blogunuza yazdığınız yazılarınızın blogunuz içerisinden kolay bir şekilde bulunmasını sağlayan küçük bir araçtır. Blogger'ın klasik şablonlarında arama kutusu bulunmamaktaydı, ancak blogger yeni şablonlarında bunu küçük bir eklenti sayesinde kullanıcılarına sunmaktadır. Yeni oluşturulan temaların şablonlarında genellikle arama kutusu otomatik oluşturulmuş halde var, fakat bazı şablonlarda arama kutusunu blogger kumanda paneliniz üzerinden sizin eklemeniz gerekmektedir.

Bloggera Arama Kutusunu Nasıl Eklerim?

Not: Temanızda değişiklik yapmadan önce şablonunuzun yedeğini almayı unutmayın.
Blogger da arama kutusunun blogunuza eklenmesini iki farklı yol ile anlatacağım. Birinci yolda arama kutusunu direk olarak kumanda paneli üzerinden eklerken, ikincisinde küçük bir kod yardımıyla ekleme yapacağız.
Birinci yoldaki izleyeceğimiz adımlar sırasıyla;

1. Blogger üzerinden"Kumanda Paneline"giriş yapın.

2. Daha sonra sırasıyla "Yerleşim --> Sayfa Öğeleri"ne gelin.








3. Burada "Gadget Ekle"ye tıklayarak "Arama Kutusu Ekle"yi tıklayarak gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra" Kaydet "diyerek işleminizi tamamlayın.







İkinci ekleme yönteminde ilk yöntemin 1. ve 2. yollarını aynen tekrarlayın.

3. Yine "Gadget Ekle"ye ardından "HTML/JavaScript"e tıklayarak oraya aşağıdaki kodu yazın ve "Kaydet"e tıklayarak işleminizi sonlandırın.

<form id="searchthis" action="/search" style="display:inline;" method="get"> <input id="search-box" name="q" size="25" type="text"/> <input id="search-btn" value="Blog'da Ara" type="submit"/> </form>

Hepsi bu kadar, eğer işlemlerinizde sorun yaşarsanız "Yorum Gönder" formu ile sorunuzu yazın, yardımcı olmaya çalışacağım.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Burada yazılanlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan hiç bir şekilde temadunyasi.blogspot.com sorumlu tutulamaz.

1. Türkçe yazım ve dilbilgisi kurallarına uyunuz.
2. Hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
3. Yorumlarınızın konu ile alakalı olmasına çalışınız.
4. Yorumlarınızda yasa dışı hiçbir bağlantı linki vermeyiniz.
5. Yorum Formunu doldurduktan sonra Profil Seç -> ADI/URL bölümünden isminizi yazıp yorum yaparsanız size karşı bir hitap şeklimiz olur.
6. Kurallara uymayan yorumlar silinmektedir...